Elicio wordt hoofdsponsor van de Belgische nationale ploeg Ultimate Frisbee

27 juni 2024

Pictures (c) Jordyn Harris, Oliver Hülshorst, John Kofi

 

Het ‘Open’ team bestaat uit 26 spelers en drie tot vier stafleden. Alle spelers zijn amateurs en dragen alle kosten zelf. En hoewel alle spelers zich even hard inzetten als semiprofessionele atleten in andere sporten zoals voetbal of hockey, verdienen ze er niets mee. In Ultimate wordt namelijk niet gespeeld om ‘prijzengeld’, maar primeren het spelplezier en de kick van het winnen.


De bijdrage van Elicio


De sponsoring van het nationale frisbeeteam past perfect bij ons imago als sportief bedrijf dat fair play aanmoedigt in sport, in zakendoen en in het leven. Elicio is dan ook erg blij en trots dat het team zich – dankzij onze steun – heeft kunnen inschrijven voor het toernooi en dus kans maakt om na Europees kampioen ook wereldkampioen te worden. Onze sponsoring helpt de reiskosten en het transport  van andere benodigdheden financieren, zodat de spelers zich volledig op hun prestaties kunnen richten. 


We wensen het Belgium Open National Team veel succes in Australië en kijken vol spanning uit naar hun prestaties. Samen hopen we op heel wat onvergetelijke momenten en overwinningen!

 


 

OVER ULTIMATE 

 

Wat is Ultimate?

‘Ultimate’ of ‘Ultimate Frisbee’ is een niet-contact buitensport met een schrijf – de frisbee – in de hoofdrol. Het doel is eenvoudig: meer punten scoren dan de tegenstander. Dat kan door de frisbee te vangen in de doelzone van de tegenpartij.

Bij mooi weer kan de frisbee vlot van speler naar speler gegooid worden. Bij regen en wind worden wedstrijden uitdagender, met snelle omwentelingen en meer druk.


Doel van het spel

Voor het aanvallende team komt het erop aan de schijf in het team te houden en deze al passend van speler naar speler tot in de doelzone van de tegenstander te krijgen. Het verdedigende team probeert dit te voorkomen door de schijf te onderscheppen of door een turnover te forceren door de werper en/of vanger onder druk te zetten waardoor een pass niet aankomt. Bij een turnover wisselen beide teams van rol en mag het nieuwe aanvallende team proberen te scoren in de andere doelzone.

  •  Een unieke combinatie die toegankelijk is voor iedereen.
  • Ultimate is eenvoudig om te leren, leuk om te spelen en betaalbaar. Het enige dat je nodig hebt zijn een schijf, enkele kegels om het veld af te bakenen en een groep vrienden. De sport wordt in meer dan honderd landen over de hele wereld gespeeld en is echt in opmars.
  • Ultimate kan overal worden gespeeld: binnen, buiten of op het strand.
  • Ultimate is een niet-contactsport. Fysiek contact tussen spelers moet dus zoveel mogelijk worden vermeden.
  • Bij Ultimate zijn er geen scheidsrechters, maar kunnen de spelers zelf overtredingen aangeven. Fair play is dus heel belangrijk.
  • In heel veel competities is er ook een gemengde divisie, waarbij mannen en vrouwen samenspelen.


De geest van het spel

Bij Ultimate is de ‘geest  van het spel’ heel belangrijk. De verantwoordelijkheid voor fair play ligt dus bij de spelers en niet bij een scheidsrechter. Wanneer spelers vinden dat er een overtreding wordt gemaakt, kunnen ze dat zelf aangeven. Wanneer beide teams het niet eens raken over de fout, gaat de frisbee terug naar de laatste gooier. Dat fair play soms nog belangrijker is dan winst, blijkt uit het feit dat op elk toernooi een ‘Spirit of the Game Award’ wordt toegekend aan het team dat het sportiefst heeft gespeeld.

 

belgianultimate.be

Top