Nieuws

 • 14 sep. 2022
  Officiële inhuldiging van ons grootste Belgische windpark

  Op woensdag 14 september werd het windenergiepark van Bassenge officieel ingehuldigd. De 9 turbines, met elk een vermogen van 2,625 MW en een tiphoogte van 150 meter, vormen samen het grootste windenergiepark van Elicio op Belgische bodem.

  Lees meer

 • 2 aug. 2022
  BayWa r.e. en Elicio halen de AO6 preselectie

  BayWa r.e. en Elicio halen de preselectie voor deelname aan de aanbesteding voor een offshore windpark aan de Middellandse zee in Frankrijk. Dit is het derde drijvende offshore-windproject dat gezamenlijk wordt ontwikkeld door de twee ondernemingen, die zich kwalificeerden voor de tender in Zuid-Bretagne en eerder dit jaar de 960 MW NE8-locatie toegewezen kregen in het kader van de recente ScotWind-tender.

  Lees meer

 • 16 jun. 2022
  Footéolien, c'était VENTastique!

  Het Footéolien toernooi is een niet te missen evenement in de windenergiesector. Een uniek moment waarop alle actoren uit de windenergie sector in Frankrijk het tegen elkaar opnemen rond een voetbal... voor het plezier! Elicio was er opnieuw enthousiast aanwezig met 2 teams: Les diables vertes en Les tigresses Elicio... en we hebben gescoord!

  Lees meer

 • 21 mei 2022
  Gaan windenergie en natuur hand in hand?

  Ja hoor,  en dat bewijst de gemeente Saint-Nicolas-du-Terre met de aanleg van nieuwe wandelpaden in de nabijheid van het windpark Bois de Grisan.
  Een jagerspad in de Morbihan dat ongeveer twintig jaar geleden werd aangelegd, werd gerestaureerd en er zijn extra routes aangelegd met de financiering van Elicio. Natuur- en windenergie- liefhebbers kunnen nu kiezen tussen 4 routes van 2,6 km tot 10,2 km en een duur van 45 minuten tot 2 uur en 40 minuten...

  Lees meer

Top