Bid Submission date voor Pennavel

2 oktober 2023

Het consortium Elicio en Baywa r.e. kondigt met trots de succesvolle indiening aan van het Pennavel project. Het dossier weerspiegelt onze toewijding aan op maat gemaakte, innovatieve oplossingen verankerd in de regio. 

 

Als onderdeel van deze uitdaging wil het consortium Elicio-Baywa r.e. alle partners en medewerkers bedanken die een sleutelrol hebben gespeeld in de ontwikkeling en voorbereiding van dit bod. De gezamenlijke inspanningen en expertise zijn van vitaal belang geweest voor een sterk dossier.

Het consortium Elicio-Baywa r.e. kijkt uit naar de resultaten van deze aanbesteding die begin 2024 bekend worden gemaakt, en is vastbesloten om zich te blijven inzetten voor de ontwikkeling van de onshore en offshore windindustrie in de regio en in Frankrijk. 

We zijn verheugd om onze deelname aan ITECHMER aan te kondigen, een internationaal evenement voor de Visserij, dat plaatsvindt van 11 tot 13 oktober. Onze vertegenwoordigers zullen aanwezig zijn op de stand van Bretagne Pôle Naval en staan te popelen om in contact te komen en in dialoog te gaan met één van onze belangrijkste stakeholders in dit project nl. de maritieme sector. We nodigen alle aanwezigen uit om onze stand te bezoeken en staan alle geïnteresseerden graag te woord. 


Voor meer informatie over onze projecten, onze aanwezigheid op ITechmer of vragen over onze diensten kunt u contact opnemen met Raphael Delarue op +33 7 78 80 41 71 of raphael.delarue@elicio-france.fr.

 


 

Over het consortium:


Elicio en BayWa r.e. zijn twee ontwikkelaars en exploitanten van hernieuwbare energie. 


Elicio heeft 15 jaar ervaring in offshore windenergie. Het bedrijf heeft 3 offshore windparken voor de Belgische kust ontwikkeld, gebouwd en exploiteert ze: SeaMade-, Norther- en Rentel,  met in totaal 144 windturbines en meer dan 1,1 GW. Vandaag exploiteert Elicio 11 van zijn 37 onshore windparken in Europa, in de regio Bretagne.


BayWa r.e., dat sinds 2005 actief is in Frankrijk, heeft in Frankrijk al 340 MW aan windparken en fotovoltaïsche installaties gebouwd. Het bedrijf heeft wereldwijd 3.000 mensen in dienst, waarvan 250 in Frankrijk en 50 op het kantoor in Nantes.


Over Pennavel:


Elicio en BayWa r.e. beheren samen het Pennavel project in het kader van de aanbesteding voor de bouw en exploitatie van een drijvend offshore windmolenpark in Zuid-Bretagne. De twee bedrijven vullen elkaar aan: het consortium combineert de ervaring van Elicio in offshore windenergie met de internationale reikwijdte en de lokale aanwezigheid van ervaren teams van BayWa r.e.. 
 

Top