Studenten op werfbezoek in Bassenge

16 maart 2022

Studenten rechtspraktijk van maar liefst vier hogescholen (EPHEC Brussel, UCLL Leuven, HELMo Luik en HOGENT) kwamen een kijkje nemen op onze werf waar we momenteel negen turbines aan het bouwen zijn. 

Het bezoek werd ingezet met een rondleiding op de site. Onze construction manager Jurgen Gruyaert nam de delegatie op sleeptouw en gaf deskundige uitleg terwijl de studenten een turbine en de onderdelen ervan van dichtbij konden bekijken.


Daarna lichtten Frederik Devos en Bruno Claessens de technische en commerciële aspecten van de bouw van een windmolenpark toe. Daarbij kwamen ook de processen aan bod waarbij ‘legal’ werk komt kijken. Dit werk ‘op de achtergrond’ wordt al eens vergeten, maar het is net op dat vlak dat we de huidige generatie studenten rechtspraktijk in de toekomst nodig zullen hebben om onze groene ambities te realiseren.


Om deze jongeren aan te kunnen trekken, vinden we het bij Elicio heel belangrijk dat we ze tijdens hun studies al eens kennis laten maken met de windenergiesector. En dat valt duidelijk in de smaak. We zagen heel wat enthousiasme en interesse in hernieuwbare energie. Misschien zien we een of meerdere van de jonge bezoekers wel terug eens ze hun diploma op zak hebben…
 

Top