FEA mikt op ScotWind succes

24 augustus 2021

Op de 15 aangeboden locaties zijn 74 aanvragen ingediend door ervaren offshore windontwikkelaars, dat maakt ScotWind een zeer competitieve aanbestedingsprocedure.


Het consortium Floating Energy Allyance (FEA) - waarin Elicio een partner is - heeft een aantal aanvragen ingediend bij Crown Estate Scotland voor drijvende offshore-windprojecten.  Elicio brengt zijn jarenlange en succesvolle ervaring in vaste offshore windprojecten in, van vroege ontwikkeling tot bouw en exploitatie van Belgische offshore windparken SeaMade, Norther en Rentel, samen goed voor meer dan 1,1 GW aan operationele capaciteit.

De inschrijving is op 16 juli afgesloten en Crown Estate Scotland zal naar verwachting begin 2022 bekendmaken wie de geselecteerde kandidaten zijn.  De succesvolle kandidaten in de ScotWind-ronde zullen dan tot 10 jaar exclusieve rechten krijgen om hun projecten te ontwikkelen.

Alain Janssens, CEO van Elicio:  "De Floating Energy Allyance ondersteunt ten volle de ambities van Schotland om zijn klimaatdoelstellingen te halen. Wij zijn ervan overtuigd dat Floating Energy Allyance over de capaciteiten en de deskundigheid beschikt om de voordelen van offshore-windenergie voor de Schotse gemeenschappen en het milieu te helpen realiseren". 


Floating Energy Allyance heeft drie partners: windenergie ontwikkelaar Elicio; BayWa r.e., een toonaangevend wereldwijd bedrijf voor hernieuwbare energie; en de ontwikkelaar van drijvende windtechnologie BWIdeol. Meer informatie over de Floating Energy Allyance is beschikbaar op www.fe-allyance.co.uk

Top