Windenergieproject Balen

25 maart 2021

Elicio werkt al een aantal jaar aan dit windenergieproject en is heel tevreden eindelijk aan de slag te kunnen gaan met de constructie.

De turbines worden gebouwd op het waterwingebied van Pidpa, vlakbij de Olmense zooPakawipark, in Balen. “Deze turbines hebben een gezamelijk vermogen van 4,7 megawatt en zullen jaarlijks meer dan 10.500.000 kWh aan energie produceren. Dat is ongeveer het jaarverbruik van 3.000 gezinnen. Ook Pidpa zal een deel van de geproduceerde energie afnemen.”  aldus Tine Roels, Project Manager Elicio.

 

Burger participatie 

 

Burgercoöperatie Campina Energie en Elicio willen ervoor zorgen dat ook de inwoners uit de omgeving in het windturbineproject kunnen participeren. 

Mark Jacobs, gedelegeerd bestuurder van Campina Energie: “Campina Energie participeert voor 20% in het project. Iedereen kan vennoot worden door minstens één aandeel van Campina Energie te kopen. Elke vennoot heeft één stem in de algemene vergadering van de coöperatie. Kempense burgers worden zo betrokken in het beheer van het project. Samen met de gemeenten streven we naar meer energie-onafhankelijkheid van de regio. Deze acties passen ook perfect binnen het burgemeestersconvenant én de klimaatdoelstellingen waartoe gemeenten zich engageerden.” Campina Energie zal hierover meer info en details verstrekken. Je kan je nu al verder informeren op de website: www.campinaenergie.be.
 

.

Top