350 kinderen op bezoek in het windenergiepark van Bassenge

7 oktober 2022

De negen windturbines van Bassenge zijn operationeel sinds april 2022. Samen zullen ze elk jaar genoeg groene energie produceren voor 16.000 huishoudens: 23,6 MW 100% Belgische energie om trots op te zijn!

 

Omdat we bouwen aan een duurzame samenleving en het thema energie actueler dan ooit is, nodigden we alle kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar van de scholen in de buurt van Bassenge en Riemst uit om een bezoekje te komen brengen aan het windpark van Bassenge. Over vier dagen verspreid kwamen in totaal 350 leerlingen een kijkje nemen en maakten ze een educatieve wandeling door het windenergie- en landbouwlandschap. 

De wandeling van 2,3 kilometer leidde de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar langs 3 van de 9 windturbines. Langs het traject konden de jonge bezoekers heel wat informatie over hernieuwbare energie en windenergie vinden. Hoe beter de leerlingen opletten tijdens hun wandeling, hoe beter ze hun boekje konden invullen en hoe meer kans ze maakten om een leuke prijs voor hun klas te winnen. 
 
Nadat al die nieuwe leerstof verwerkt was, was er ook tijd voor wat animatie. De lat (of beter “double faucheuse” of “sweeper”) ligt hoog voor de leerlingen, maar ze gaan ervoor! Gewapend met veel nieuwe kennis springen deze meisjes en jongens richting de energietransitie!
 
De winnaar wordt binnenkort bekendgemaakt en mag een leuke verrassing verwachten op school! Bedankt aan alle deelnemende scholen, u was een geweldig enthousiast publiek!

Top